Що необхідно знати про хворобу, викликану вірусом Коксакі

Останні кілька тижнів українці, які відпочивають у Туреччині, активно діляться інформацією про поширення вірусу Коксакі, що супроводжується сильним жаром і висипаннями на тілі. В основному хворіють діти. Ентеровірусні інфекції, до яких належить і вірус Коксакі, не є новими, їх виявляють в Україні щороку. З різними проявами ентеровірусної інфекції лікарі стикаються доволі часто, тож зможуть швидко…

Читати далі
Харчування в умовах воєнного стану

До уваги керівників ДНЗ та батьків! Надаємо вам посилання на відеопосібник «Харчування в умовах воєнного стану». Ці рекомендації розроблені спеціалістами департаментом освіти Житомирської міської ради. У першій частині – система роботи HACCP.   Друга частина присвячена створенню умов щодо організації харчування у закладі дошкільної освіти в умовах воєнного стану.   У третій частині -комунікація з…

Читати далі
Організація дієтичного харчування в закладі дошкільної освіти

    Відповідно до п.3.5 Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах  дієтичне    харчування   передбачає   зміну технології приготування страв (готуються тушковані, варені, протерті страви).     Для дітей диспансерної групи найбільш прийнятною дієтою є дієта N5,  що може бути використана як основа для дієт   №7 (з обмеженням солі) і №8.    Безглютенова дієта…

Читати далі